Pikakurssi Teslan autotarjontaan

Monille tulee ensimmäisenä mieleen Teslasta sähköautot, vaikka onkin hyvä muistaa, että kyseinen firma toimii myös muun muassa aurinkosähkön ja akkuteknologian alalla. Sähköautot ovat kuitenkin edelleen Teslan päätuote, ja ne on onnistuttu markkinoimaan niin hyvin, että monien mielessä sähköauto ja Tesla ovat sama asia. Tämä artikkeli tarjoaa kattavan ja yleispätevän esittelyn Teslan tämänhetkisestä tarjonnasta sähköautojen saralla. Käsittelemme niin Teslan malleja, niiden ominaisuuksia kuin myös hintoja ja saatavuutta.

Roadster

Tesla Roadster oli yrityksen ensimmäinen markkinoille tuoma sähköautomalli, joka tuli markkinoille vuonna 2008. Tuolloin kyseisen auton hinta oli yli 100 000 dollaria, mikä pelotti suurimman osan asiakkaista pois. Tesla on tämän jälkeen onnistunut tehostamaan tuotantoaan ja tekniikan kehittyessä kustannuksetkin ovat pudonneet lähemmäs keskivertoa.

Vuonna 2017 Tesla esitteli Roadster 2020 -mallinsa, joka on parannus alkuperäiseen: ensinnäkin toimintasäde olisi tuhat kilometriä.

Model S

Teslan Model S tuotiin markkinoille vuonna 2012. Hieman yllättävä piirre autossa on sen sisällä oleva suurehko kosketusnäyttö: ihan kuin joku olisi liimannut 17-tuumaisen tabletin kuskin ja pelkääjän paikan väliin. Se on kuitenkin tarkoitettu auton toimintojen ohjaamiseen, sillä mekaanisia nappuloita ei juurikaan ole. Ei kuitenkaan kannata olla huolissaan, sillä jos tabletti on tuttu laite, onnistuu tämänkin auton käyttö melko helposti, sillä käyttöjärjestelmä noudattelee tablettien vastaavia.

Mallia on saatavilla Suomessa ja valmistaja lupaa sille hieman yli 600 kilometrin toimintasäteen ja Teslan Supercharge-latausasemalla, eli pikalatauksella, saa ladattua tarpeeksi virtaa jopa 200 kilometrin matkalle vain vartissa. Suomen markkinoilla mallin hinta on alkaen 82 000 euroa. Mallin muista versioista voi joutua pulittamaan jopa 100 000 euroa.

Model 3

Model 3 on korimalliltaan sedan, jonka valmistus aloitettiin vuonna 2017. Se oli alusta asti tarkoitettu ihan auton peruskäyttäjälle, joka halusi ajaa vihreämmin. Tässä Teslan voidaan katsoa onnistuneen, sillä vuonna 2018 Model 3:sta tuli maailman myydyin sähköautomalli. Model 3:ssa on lasikatto, joka ulottuu myös takapenkille. Ohjaamosta löytyvää kosketusnäyttöä on hieman pienennetty (15 tuumaa) ja se on käännetty vaakatasoon.

Mallin lähtöhinta on 57 000 euroa Suomessa. Saatavilla on kolme eri versiota, joiden välillä suurin ero on lähinnä toimintasäteessä. Aivan perusversiolla, Model 3 Standard Range Plus:lla, pystyy ajamaan yhdellä latauksella jo yli 400 kilometriä, ja parhaimmillaan toimintasäde on jopa 560 kilometriä. Tämä nostaa auton hintaa muutamalla tonnilla.

Model X

Model X:n valmistus aloitettiin vuonna 2015 ja korimalliltaan se on crossover. Mallin tunnusmerkkinä ovat sen takaovet, jotka ovat niin sanottua lokinsiipi-mallia eli ne avautuvat nousemalla ylöspäin. Tilaa autossa on seitsemälle ihmiselle ja sen suunnittelussa on muutenkin ajateltu esimerkiksi isompia perheitä, sillä tavaratilaa on yhteensä melkein 2 500 litraa. Ohjaamon kosketusnäyttö on 17-tuumainen.

Model X:n lähtöhinta on 91 000 euroa Suomessa. Saatavilla on myös hieman raskaampi Performance-versio, jonka hinta on 103 500 euroa. Toimintasäde on parhaimmillaan hieman yli 500 kilometriä ja vartin pikalatauksella pääsee kulkemaan jo 179 kilometrin matkan.

Model Y

Model Y:n on tarkoitus olla kompakti tila-auto, joka perustuu suurelta osin Model 3:een, mutta tähän malliin mahtuu yhteensä seitsemän henkilöä. Takapenkit voidaan myös taittaa täysin alas, jos tavaratilaa tarvitaan enemmän. Myös Model Y:ssa on takapenkille asti ulottuva lasikatto, ja ohjaamon kosketusnäytön koko on 15 tuumaa vaakatasossa.

Mallia on saatavilla Suomessa ja sen lähtöhinta on 40 800 euroa. Tästäkin mallista on erikseen saatavilla hieman nopeammin kiihtyvä Performance-versio, jonka hinta nousee muutamalla tonnilla. Model Y:n toimintasäde on parhaimmillaan 505 kilometriä ja vartin pikalatauksella noin 270 kilometriä.

Semi ja Cybertruck

Henkilöautojen lisäksi Tesla on 2010-luvun loppua kohden aloittanut myös valmistamaan sähköautoja ammattikäyttöön. Toistaiseksi kumpaakaan mallia ei vielä ole saatavilla.

Tesla Semi on kuorma-auto, jolle valmistaja lupaa jopa 800 kilometrin toimintasäteen ja 1,6 miljoonan kilometrin käyttöiän. Alkuvuodesta 2020 Tesla ilmoitti viivästyksistä, mutta arvioi, että Semi-malli tulee myyntiin vuoden 2021 aikana. Cybertruck on sen sijaan avolavamalli. Sen julkaisutilaisuudesta peräisin olevat kuvat johtivat lähinnä huvittuneisuuteen internetissä. Auton tuotantoa ei ole vielä aloitettu, joten Tesla ei ole antanut arvioita siitä, milloin Cybertruck olisi kaupoissa.