Applen Airpods langattomat kuulokkeet tarjoavat käyttäjilleen runsaasti puhe- ja kuunteluaikaa, äänellä aktivoitavan iOS:in Siri-palvelun sekä kätevän langattoman latauskotelon. Latauskotelon avulla kuulokkeet latautuvat sillä aikaa, kun niitä ei käytetä. Lisäksi ne ovat valmiita käytettäväksi laittamalla kuulokkeet vain korvaan, jolloin yhteys muodostetaan automaattisesti.

Apple Airpods ominaisuudet

Applen AirPodseista on saatavilla kolme eri versiota: ensimmäisen sukupolven AirPods, toisen sukupolven Airpods sekä AirPods Pro. Vuonna 2019 julkaistut toisen sukupolven AirPodsit muistuttavat muotoilultaan erehdyttävästi edeltäjäänsä, vuonna 2016 julkaistuja AirPods-kuulokkeita. Toisen sukupolven langattomiin kuulokkeisiin on kuitenkin tehty muutamia pieniä uudistuksia, jotka ovat parantaneet jonkin verran käyttökokemusta.

Tarkkasilmäiset voivat huomata, että toisen sukupolven kuulokkeissa latauskoteloon on ilmestynyt kätevä LED-valo, joka kertoo käyttäjälle näppärästi kuulokkeiden akun varauksen. Kun kuulokkeet ovat latautuneet täyteen, latauskotelo ilmoittaa täydestä akusta vihreällä valolla. Langattoman latausalustan avulla kuulokkeet latautuvat näppärästi vaikka junassa matkalla töihin.

Itse latauskotelon tarjoama akunkesto on noin 20 tuntia, kun taas kuulokkeiden oma akku jaksaa käydä yhtämittaisesti noin 5 tunnin ajan; akunkesto on siis säilynyt samana kuin ensimmäisen sukupolven AirPods-kuulokkeissa. Pienen eron nämä kuulokkeet kuitenkin tarjoavat edeltäjäänsä, sillä valmistajan mukaan uusien AirPodsien akku riittää jopa kolmen tunnin yhtämittaiseen puheluun, siinä missä edeltäjissään kuulokkeiden akku riitti noin tunnin mittaiseen puheluun.

AirPods Pro -kuulokkeissa käyttöaikaa on mahdollista saada jopa 3,5 tunnista 4,5 tuntiin, mutta huonona puolena langattomissa kuulokkeissa on aina se, että akunkesto alkaa heikentyä ajan myötä. Se, mikä näistä versioista on itselleen kaikkein paras, riippuu pitkälti käyttäjän omista mieltymyksistä. AirPods Pro sopii tietysti parannettujen ominaisuuksiensa vuoksi kovempaan käyttöön, kun taas ensimmäisen ja toisen sukupolven AirPods-kuulokkeet eivät juurikaan eroa toisistaan muotoilultaan tai hinnaltaan.

AirPods hinta

Alun perin Apple toi toisen sukupolven AirPodisit markkinoille 179 euron hintaan. Lisähintaa kuulokkeille toi erikseen myytävä latauskotelo, jonka saa noin 49-89 euron hintaan, mikä puolestaan nostattaa kuulokkeiden loppuhintaa reilusti yli 200 euroon. Sittemmin kuulokkeiden hinta on hieman laskenut ja tänä päivänä ne on mahdollista saada useista suomalaisista verkkokaupoista 129-159 euron hintaan yhdessä latauskotelon kanssa. Applen AirPods Pro -kuulokkeet taas maksavat kaupasta riippuen noin 229-259 euroa yhdessä latauskotelon kanssa.

Vaihtoehtoisia langattomia kuulokkeita kilpailijoilta

Yksi Applen suurimmista kompastuskivistä kuluttajille on aina ollut tuotteiden kallis hinta. Monelle yli 200 euroa maksavat kuulokkeet voivat olla iso no-no, mutta onneksi markkinoilta löytyy tänä päivänä myös edullisempia vaihtoehtoja. Yksi hinta-laatusuhteeltaan loistava valinta ovat esimerkiksi Optoman NuForce BE langattomat kuulokkeet, jotka saa käyttöönsä parhaimmillaan jopa alle sadalla eurolla.

Toisena hyvänä vaihtoehtona tulevat Sennheiserin CX Sport -langattomat kuulokkeet, jotka nekin on mahdollista lunastaa alle sadalla eurolla. Vertailussa loistavia tuloksia ovat saaneet myös Jabra Elite 75T- ja Beats Powerbeats Pro -langattomat kuulokkeet, vaikkakin ne yltävät molemmat hinnoiltaan Airpodsien luokkaan. Jabran ja Beatsin kuulokkeet ovat kuitenkin loistava vaihtoehto laatutietoiselle hifistelijälle, joka etsii vertailuissa loistavasti pärjänneitä langattomia kuulokkeita ahkeraan käyttöön.